Dokuz Eylül Üniversitesi İle Protokolü İmzalandı
Genesis Expo will gather over 5,000 CTOs in one place, and about another 11,000 engineers. If you are a first time dev at Expo this post should help you think about your trip.
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman ile Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın arasında Akademik İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, kentlerin ve değerlerinin pazarlanması, markalanması, kent kaynaklarının doğru değerlendirilmesini hedefleyen paydaşların eğitimi planlanıyor. Rektör Kasman, DEÜ”nün İzmir”in tanıtılmasına yönelik bir projenin parçası olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
Kentsel kalkınma hedefli, kentlerin ve değerlerinin etkili pazarlanması, markalanması, kent kaynaklarının doğru değerlendirilmesi, sürecin hedef odaklı, kesintisiz yönetilmesi ve kentler için katma değerler yaratılması amacıyla eğitim, geliştirme, buluşturma, destekleme ve sürdürülebilirlik adımlarından oluşan Yaşayan Şehirler Projesi”nin bir parçası da DEÜ oldu. Sürecin ilk adımı olan eğitim alanında, DEÜ”nün projeye katkı sağlanması amacıyla hazırlanan protokolün imza töreninde, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hale Ören, Prof. Dr. Ayşe Okur, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Özlem Çakır, İzmir Turizm ve Kültür İl Müdür Vekili Murat Karaçanta, Balçova Termal Otel Genel Müdür Vekili Ramazan Kaya, Önbüro ve Odalar Bölümü Şefi Fikret Karagülle, Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı ve Proje Koordinatörü Eda Özcan da hazır bulundu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman ile Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın arasında Akademik İşbirliği Protokolü imzalandı.
Projenin İzmir”in tanıtımında önemli bir rol oynayacağını söyleyen Rektör Kasman, “Projeye ilk baktığımda çok beğendim. İzmir”in tanıtılmasında Dokuz Eylül Üniversitesi”nin de projenin bir parçası yapılması bizleri mutlu etti. Bu, Dokuz Eylül Üniversitesi”nin dışa açık yüzünü göstermesi açısından da önemli. Projeyle çok yararlı işler yapılacağına inanıyorum. Üniversitemiz bünyesinde 5 farklı alanda turizm programımızın bulunduğunu hatırlatmak isterim. Bu alanlarla kentimiz ve ülkemiz turizmine donanımlı bireyler yetiştiriyoruz” diye konuştu.
Celsus Ajansı yürütücülüğündeki “Yaşayan Şehirler Projesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Akın, “İzmir”in birçok değeri bulunuyor. Bunları turizm sektöründeki paydaşlara tanıtmamız ve markalaştırmamız gerekiyor. Projenin ilk adımı olan eğitim alanı kapsamında, paydaşların hepsine eğitim verilmesi planlanıyor. Paydaşların aynı pencereden bakabilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Daha sonra, uluslararası bilimsel bir sempozyum düzenleyip paydaşların bir araya gelmesini ve akademisyenlerin de ortak bir dil konuşmasını sağlamak istiyoruz. Projenin bir diğer adımında düzenleyeceğimiz forumda, yurt dışında destinasyon liderini konuk edeceğiz. Projenin son bölümünde, sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla “Şehir Ödülleri Türkiye” adı altında bir ödül törenimiz olacak” dedi.